Corporate Interiors

W.D. Von Gonten

SQUARE FOOTAGE56,755

ARCHITECTZiegler Cooper Architects

ADDRESS10496 Katy Freeway

Discover

Need Help with a Project? Contact UsLet’s Talk About Your Project

Are you seeking a commercial construction partner with an impeccable track record? We’re ready to exceed your expectations. Call us today, 713-782-7660.

Contact Us

W.D. Von Gonten

See Project

SQUARE FOOTAGE56,755

ARCHITECTZiegler Cooper Architects

ADDRESS10496 Katy Freeway

Discover

Need Help with a Project? Contact UsLet’s Talk About Your Project

Are you seeking a commercial construction partner with an impeccable track record? We’re ready to exceed your expectations. Call us today, 713-782-7660.

Contact Us

The build out of W.D. Von Gonten’s office and laboratory space demonstrates the success that comes

from a strong partnership between architect, contractor and client.

The build out of W.D. Von Gonten’s office and laboratory space demonstrates the success that comes from a strong partnership between architect, contractor and client. The space designed by Ziegler Cooper Architects was programmed to take advantage of the large column bay widths and extremely high ceiling clearances within an existing warehouse facility.

W.D. Von Gonten engaged OSC very early in pre-construction phase to create a dual-function interior spanning two levels. Our team created a Class A commercial office and conference facility on a mezzanine with a light industrial space inclusive of imaging, laboratory, and sample storage space on the lower level. The end result is an exceptional combination.

The 40 foot ceilings allowed for the creation of a remarkable view from the 2nd floor Board Room. Multiple one-story “chicken coops” were created within the light industrial area to house cooling, exhaust and systems piping. The storage facility contains rows of heavy gauge steel frames for core and geological samples storage. Dimensional accuracy and excellence in MEP systems installation was our team’s focus in constructing all surfaces within the lab areas, ensuring precise results will be achieved during our client’s materials testing processes.

The Class A office space features reclaimed woods, barn doors hung from heavy gauge black iron glides and custom light fixtures. We created glass vitrines to display our client’s unique trophy collection. Maars office fronts finish the transparent office environment.